Ρυζόγαλο

Σε ένα δοχείο σιγοβράζουμε για 5' το ρύζι με 100 γρ. νερό και το ξύλο κανέλας μέχρι να τελειώσει το νερό. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια. Με μια ξύλινη σπάτουλα, ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κολλήσει το γάλα στον πυθμένα της κατσαρόλας .
Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το βρασμό και το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά έως ότου το μίγμα αρχίζει να αποκτά κρεμώδη υφή.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε 50 γρ.φρεσκο βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί. Χωρίζουμε σε μερίδες.

  • 20'
  • 6

Υλικά

  • - 1 κιλό γάλα
    - 1 βανιλια
    - 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
    - 100γρ. ζαχαρη
    - 1 πρέζα αλάτι
    -1 ξύλο κανέλα
  • 20'
  • 6