Μελομακάρονα

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ...

Αναμίξτε σε 4 διαφορετικά δοχεία:
1.To βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος με σύρμα χτυπημένο
    μέχρι να γίνει αφρός μαζί με την ζάχαρη και το σπορέλαιο.
2. το ξύσμα + χυμό, κανέλα, αλάτι, γαρύφαλλο, βανίλια
3. αλεύρι φρέσκο - κοσκινισμένο με το μπέικιν
4. το κονιάκ με την σόδα.
Ζυμώνουμε ΑΠΑΛΑ όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε χωρίς πολύ πίεση
μικρά οβάλ καφεδάκια και αραδιάζουμε περίπου 25 σε κάθε ταψί
πάνω σε λαδόκολλα, τα τσιμπάμε γύρω γύρω με ένα πιρουνάκι.

Ψήνουμε 35 λεπτά 185 βαθμούς σε αέρα, δύο δύο τα ταψιά.
Αφού ψηθούν όλα τα αραδιάζουμε σε άλλο ταψί δίπλα δίπλα χωρίς κενά.
Το σιρόπι το ξαφρίζουμε μόλις πάρει βράση και το σβήνουμε.
Με μια κουτάλα μοιράζουμε το σιρόπι σε όλα τα ταψιά ανάλογα
με τα κομμάτια που έχει το κάθε ένα ταψί, σκεπάζουμε τα ταψιά για δυο ώρες.
Αναποδογυρίζουμε όλα τα μελομακάρονα και αφήνουμε για άλλες δυο ώρες.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφού πρώτα έτσι ανάποδα όπως είναι τα βουτάμε
σε ένα πιάτο με κοπανισμένα καρυδιά.
Μετά τα βάζουμε από την καλή πλευρά.

  • '

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
    1/2 ποτήρι Ζάχαρη
    1 ποτήρι Βούτυρο
    1 ποτήρι Σπορέλαιο
    1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
    ¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
    Μια πρέζα αλάτι
    Μια πρέζα βανίλια
    2 πορτοκάλια ξύσμα και χυμό
    1 κ.γ. μπεικιν
    1 κ.γ. σόδα φαγητού
    1/2 ποτήρι κονιάκ.
    Αλεύρι περίπου ¾ του κιλού,αλλά και όσο επιπλέον
    χρειαστεί αρκεί να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    1 ποτήρι Ζάχαρη
    1+1/2 ποτήρι Νερό
    2 ποτήρια Μέλι
    Χυμό από 1 λεμόνι
    Κανέλα ξύλο
  • '