Φασολάκια με κιμά στην κατσαρόλα

Παίρνουμε μια απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε αρχικά στο ελαιόλαδο τον κιμά μας, σε δυνατή φωτιά.

Μόλις σοταριστεί ο κιμάς προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια τα οποία έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια για να βράσουν, αλλά και να τρώγονται πιο εύκολα.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το νερό, τον κύβο, το αλάτι και όλα τα μυρωδικά μαζί με το ξύσμα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 40 λεπτά.

Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο αγελάδος για να δέσει η σαλτσούλα του φαγητού μας.

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 50''
  • 11

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
    500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
    5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    1 κουτί (500 γρ) ψιλοκομμένο ντοματάκι βιολογικό
    250 ml νερό
    1 κύβο μυρωδικών βιολογικό
    Αλάτι
    1 κουτ. του γλυκού λεμονοπίπερο Alfa Katsifa
    1 κουτ. του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο Alfa Katsifa
    3 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι βιολογικό
    1 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 50''
  • 11