Φασολάδα

Έχετε μουσκέψει από το βράδυ ½ κιλό φασόλια και αφού τα ζεματίσετε
δυο φορές σε νερό που βράζει, κόβετε σε ροδέλες 4 μεγάλα καρότα,
αρκετά φύλλα σέλινο, μισή σελινόριζα προσθετέτε και κόκκινο γλυκό πιπέρι,
μαύρο πιπέρι, σκόνη μουστάρδα, ρίγανη, αλάτι, λίγο ζάχαρη.

Μέσα σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε 150γρ λάδι ένα ξερό κρεμμύδι τριμμένο,
δυο φρέσκα κρεμμυδάκια ή λίγο πράσο ψιλοκομμένο, μια φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη.
Μετά από λίγο προσθέτετε και δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας. Στην συνέχεια αφού
ενοποιηθεί και ο πελτές με τα σοταρισμένα κρεμμύδια προσθέτουμε
1 λίτρο νερό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα φασόλια με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε για ¾ της ώρας, σε χαμηλή βράση, σκεπασμένα.

Από την Τερψιχόρη 

  • '

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια
    150 γρ. λάδι
    1 ξερό κρεμμύδι
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή λίγο πράσο ψιλοκομμένο
    1 φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη
    2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
    1 λίτρο νερό
    4 μεγάλα καρότα
    φύλλα σέλινου
    μισή σελινόριζα
    κόκκινο γλυκό πιπέρι
    μαύρο πιπέρι
    σκόνη μουστάρδα
    ρίγανη
    αλάτι
    λίγο ζάχαρη
  • '