Μαρμελάδα Κεράσι

Βγάζουμε από τα κεράσια μας με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι και φυσικά το κοτσάνι και ζυγίζουμε να είναι 1 κιλό.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αντικολλητική μαζί με τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι μας και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

Την άλλη μέρα σε μέτρια φωτιά αρχικά τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός και στη συνέχεια φροντίζουμε να αφαιρέσουμε όλο τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια της μαρμελάδας.

Ανοίγουμε το φασόλι της βανίλιας και ρίχνουμε τα σποράκια στη μαρμελάδα.

Προσθέτουμε το χαρουπόμελο και τα φύλλα αρμπαρόριζας και 5 λεπτά πριν είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας (περίπου 30 λεπτά θα χρειαστεί) ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
 
Ενώ είναι πολύ ζεστή ακόμα η μαρμελάδα γεμίζουμε 3 βαζάκια και κλείνουμε ενώ τα αναποδογυρίζουμε στη συνέχεια μέχρι να κρυώσουν.

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30''
  • 7

Υλικά

  • 1 κιλό (καθαρό βάρος) κεράσια
    450 γρ ζάχαρη
    150 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα
    1 φασόλι βανίλια φυσική Alfa Katsifa
    1 κουτ. της σούπας χαρουπόμελο
    1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
    3 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 30''
  • 7