Κολοκυθόπιτα Γλυκιά

Καθαρίζουμε και στίβουμε καλά το κολοκύθι να φύγει το νερό του.
Σιγοκαβουρδίζουμε το σουσάμι με λίγο βούτυρο και το στουμπίζουμε ελαφρώς.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Στρώνουμε κάτω τα φύλλα και αλείφουμε με το βούτυρο και το σπορέλαιο.
Τοποθετούμε στην μία άκρη κατά μήκος του φύλλου το μείγμα μας και
ξεκινάμε να διπλώνουμε/τυλίγουμε το φύλλο.
Βάζουμε τα ρολάκια μέσα σε ταψί
στο οποίο έχουμε βάλει στην βάση λαδόκολα και λίγο λάδι.
Ότι περισσέψει μετά το άλειμμα από τα φύλλα το ρίχνουμε
στο τέλος επάνω σε όλη την πίτα.

Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 30 λεπτά σε 185 βαθμούς
με αέρα να ροδίσει πάνω και κάτω.

ΣΙΡΟΠΙ
Αφού πάρει βράση το μίγμα ζάχαρη–νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά
και αφήνουμε το σιρόπι να βράζει για 10 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει εως ότου ψηθεί η πίτα.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην ζεστή πίτα με μια κουτάλα λίγο λίγο
σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί έως απορροφηθεί το σιρόπι.
Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

  • '

Υλικά

  • ΓΕΜΙΣΗ
    3 ποτήρια ραντισμένο κόκκινο κολοκύθι
    1 ποτήρι άσπρο σουσάμι
    1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
    1 κ.γλ.αλάτι
    2 κ.γλ. κανέλα
    ½  κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
    1 φυλτζανάκι καφέ σιμιγδάλι ψιλό
    3/4 ποτήρι ζάχαρη

    ΦΥΛΛΑ
    5 στρόγγυλα χωριάτικα φύλλα
    ½ ποτήρι σπορέλαιο
    250γρ. φρέσκο βούτυρο

    ΣΙΡΟΠΙ
    1000 γρ ζάχαρη
    800γρ νερό
    Χυμό από δύο λεμόνια+ξύσμα
     
  • '