Μπαχάρι


Μπαχάρι
Το μπαχάρι είναι ο καρπός του αειθαλούς δέντρου με την λατινική ονομασία pimenta dioica. Οι καρποί συλλέγονται και αποξηραίνονται μέχρι να αποκτήσουν ένα καφέ- κόκκινο χρώμα. Η γεύση του και το άρωμά του είναι ένα μίγμα πιπεριού, κανέλλας και γαρύφαλλου. Οι σημαντικότερες χώρες που παράγουν μπαχάρι είναι η Τζαμάικα, η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, και το Μεξικό.
Το μπαχάρι χρησιμοποιείται σε μαρινάδες για κρέας και κυνήγι, σε σάλτσες, σε σούπες, σε ρύζι, σε αλλαντικά.
espa 2014-2020