Μαύρο πιπέρι


Μαύρο πιπέρι
Το μαύρο πιπέρι είναι ο καρπός του φυτού με την λατινική ονομασία piper nigrum. Οι καρποί συλλέγονται όσο είναι ακόμη πράσινοι, ανώριμοι, αποξηραίνονται μέχρι να συρρικνωθούν και να αποκτήσουν ένα καφέ- μαύρο χρώμα. Το μαύρο πιπέρι έχει καυτερή γεύση. Οι σημαντικότερες χώρες που παράγουν μαύρο πιπέρι είναι η Ινδία (πιπέρι Malabar και Tellicherry), η Ινδονησία (πιπέρι Lampong), η Βραζιλία και η Μαλαισία.
Το μαύρο πιπέρι χρησιμοποιείται ευρέως στα περισσότερα φαγητά, σε κρεατικά, στα ψάρια, σε σάλτσες, σε dressings για σαλάτες, σε μίγματα μπαχαρικών.
espa 2014-2020