Λευκό πιπέρι


Λευκό πιπέρι
Το λευκό όπως και το μαύρο πιπέρι είναι ο καρπός του φυτού με την λατινική ονομασία piper nigrum. Οι καρποί συλλέγονται όταν είναι τελείως ώριμοι, υγραίνονται για λίγο, ξεφλουδίζονται και αποξηραίνονται στον ήλιο μέχρι να αποκτήσουν ένα ασπρο-κίτρινο χρώμα. Σε σύγκριση με το μαύρο πιπέρι, το λευκό έχει πιο ήπια και ντελικάτη γεύση. Οι σημαντικότερες χώρες που παράγουν λευκό πιπέρι είναι η Ινδονησία, η Μαλαισία (Sarawak) και η Βραζιλία.
Το λευκό πιπέρι λόγω της ελαφρύτερης γεύσης του και του ανοιχτού χρώματός του (σε σχέση με το μαύρο πιπέρι) χρησιμοποιείται σε σαλάτες, ελαφριές σάλτσες, σε ψάρια, στη μπεσαμέλ, σε σούπες.
espa 2014-2020