Κανέλλα


Κανέλλα
Η κανέλλα είναι ο αποξηραμένος εσωτερικός φλοιός διαφόρων αειθαλλών δέντρων του γένους cinnamomum. Κατά την συγκομιδή, ξεφλουδίζουν τον φλοιό του δέντρου, τον αποξηραίνουν στον ήλιο και παίρνει τη γνωστή καμπυλωτή φόρμα του. Η κανέλλα έχει έντονη και γλυκιά γεύση και άρωμα. Oι κυριότερες χώρες που παράγουν κανέλλα είναι η Ινδονησία, η Σρι Λάνκα, η Μαγαδασκάρη και το Βιετνάμ.
Η κανέλλα χρησιμοποιείται στα κοκκινιστά κρέατα, σε γλυκά, κέικ, καρυκευμένα κρασιά, ροφήματα σοκολάτας, και στην ασιατική κουζίνα στο ψάρι και στο ρύζι.
espa 2014-2020