Βυσσινάδα

Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη το νερό και την βανίλια.
Βράζουμε σε ήπια θερμοκρασία περίπου 3/4 ενώ με ένα κουτάλι αφαιρούμε συνεχώς τον αφρό που σχηματίζεται με τον βρασμό.
Σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε το μυρωδάτο σιρόπι σε μπουκάλια και τα λιγοστά βύσσινα τα μαζεύουμε σε ένα βαζάκι ως γλυκό βύσσινο.

από την Τερψιχόρη 

  • 10'
  • 5

Υλικά

  • 1 κιλό βύσσινα
    1 κιλό ζάχαρη
    1 βανίλια
    1/2 κ.γλ. ξυνό
    2 ποτήρια νερό
  • 10'
  • 5