Ρόφημα πορτοκαλιού

Zεσταίνει - τονώνει- αρωματίζει τον χώρο.

Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μία κατσαρόλα, μαζί με τον μηλίτη, το μέλι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ ζεσταίνουμε για 30 λεπτά (Προσοχή, όχι βρασμός).
Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με σαντιγί και σκόνη κανέλα.
Προαιρετικά, προσθέτουμε μια μεζούρα κονιάκ σε κάθε ποτήρι.

από την Τερψιχόρη 

  • 35'
  • 8

Υλικά

  • - 1 πορτοκάλι
    - 1 λίτρο μηλίτης (όχι χυμός μήλου)
    - 2 κ.σ μέλι
    - 5 κόκκοι μπαχάρι 
    - 6 γαρίφαλα
    - 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    - 1 κομμάτι 2.5 εκ. τζίντζερ τριμμένο
    - 8 ξυλάκια κανέλας
    - 1 μεζούρα κονιάκ (προαιρετικά)
  • 35'
  • 8