Πιροσκί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ.
Σε χλιαρό νερό διαλύουμε την ξερή μαγιά και βάζουμε και 100γρ.περιπου από
το αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι και στο κέντρο αφού
δημιουργήσουμε μια λακουβίτσα, βάζουμε μέσα σε αυτήν το βούτυρο μαλακωμένο,
το αλάτι, την ζάχαρη, τα αυγά και την μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει.
Ζυμώνουμε απαλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα αρκετά ζεστό, όσο το
αντέχουμε κατά το ζύμωμα. Σκοπός μας είναι να γίνει μια απαλή, μαλακιά
ομοιόμορφη ζύμη που θα κολλάει λίγο στα χέρια μας και αυτό πρέπει να γίνει
γρήγορα για να μην κρυώσει το μείγμα μας. Το ζεστό μείγμα, μαζί με το λεκανακι
το βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη νάυλον σακούλα και την δένουμε να μην
αερίζεται. Σε ένα φορητό οποιοδήποτε ψυγείο καλοκαιρινό, βάζουμε την σακούλα
μέσα με σκοπό να διατηρήσουμε την θερμοκρασία της ζύμης σταθερή περίπου
μια ώρα και να φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο ταψί έχουμε βάλει αρκετό καλαμποκέλαιο να κάψει. Σε ένα μπολάκι
έχουμε λίγο καλαμποκέλαιο να λαδώνουμε τα χέρια μας. Με το αριστερό χέρι
λαδωμένο χουφτώνουμε την ζύμη και την πιέζουμε ώστε να βγει λίγη από την οπή
που δημιουργείται από τον δείκτη και τον αντίχειρα, το μπαλάκι αυτό το
αφήνουμε σε μια λαδόκολλα στην άκρη. Δημιουργούμε όλο το ζυμάρι σε
μπαλάκια. Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι και το πιέζουμε στις δυο παλάμες να γίνει
ένα πιτάκι στρόγγυλο, βάζουμε μέσα ένα μπαλάκι γέμισης και το κλείνουμε σαν
μισοφέγγαρο καλά γύρω-γύρω και το βάζουμε στο καυτό λάδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πρέπει η γέμιση να είναι σφιχτή.
Την χωρίζουμε σε 50 μπαλάκια περίπου να τα έχουμε έτοιμα.

  • '

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ (ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΤΕΜ.)
    1 κιλό αλεύρι
    2 φακελάκια ξερή μαγιά
    2 αυγά
    150γρ. φρέσκο βούτυρο
    1 κ.γ. αλάτι ιμαλαΐων
    4 κ.γ. ζάχαρη
    1/2. ποτήρι νερό
    1/2. ποτήρι γάλα

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    1/2 κιλό φέτα
    1 αυγό
    200γρ. κασέρι τριμμένο.
    50γρ. φρέσκο βούτυρο
    μαύρο πιπέρι
  • '