Πικάντικες πατάτες γιαχνί με ζοχούς

Σε μια απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρά ίσα να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά μας όλα να βγάλουν τα αιθέρια έλαιά τους και τον πελτέ να σοταριστεί καλά.

Προσθέτουμε μετά από 1 λεπτό τις πατάτες μαζί με τους ζοχούς μας και ανακατεύουμε λίγο το φαγητό μας.

Προσθέτουμε το νερό μας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε το φαγητό μας σκεπασμένο για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να δούμε ότι οι πατατούλες μας έχουν βράσει και το φαγητό μας έχει «μελώσει».

Σερβίρετε με μερικά ντοματίνια στο πιάτο

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30''
  • 9

Υλικά

  • 150 γρ ζοχούς καθαρισμένους και χοντροκομμένους
    5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
    ½ κουτ. του γλυκού κύμινο Alfa Katsifa
    ½ κουτ. του γλυκού κιτρινόριζα Alfa Katsifa
    1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας βιολογικό
    1 ½ ποτήρι νερό
    Αλάτι και πιπέρι
  • 30''
  • 9