Πικάντικα κεφτεδάκια

Στην αρχή κόβουμε τα λαχανικά μας και συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε. Μουλιάζουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά. Με καθαρά χέρια ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα αρκετή ώρα, τουλάχιστον 5 λεπτά. Όση ώρα ανακατεύουμε τα υλικά ρίχνουμε και λίγο νεράκι. Το νερό θα κάνει τα κεφτεδάκια μας πιο αφράτα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο μίση ωρίτσα.

Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, σχετικά μικρά.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια μας, χωρίς να τα αλευρώσουμε.

Βάζουμε  χαρτί σε ένα πιάτο ώστε όταν τα βγάζουμε να φεύγει το περιττό λάδι.

Απολαμβάνουμε κυρίως ζεστά, με πατατούλες τηγανιτές!

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30'
  • 14

Υλικά

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
    75 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο βιολογικό
    75 γρ καρότο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    1 αυγό
    Ξύσμα από 1 λεμόνι
    ½ κουτ. του γλυκού πιπερόριζα (ginger) Alfa Katsifa
    1 κουτ. του γλυκού μείγμα για μπιφτέκια  Alfa Katsifa
    1 κουτ. του γλυκού μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο Alfa Katsifa
    2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    2 κουτ. της σούπας γάλα
    1 φέτα ψωμί μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
    Αλάτι
    Νερό λίγο για το ζύμωμα
  • 30'
  • 14