NAΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και την ζύμη που δημιουργήσαμε την αφήνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος τυλιγμένο με σακούλα ,σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.
Βάζουμε 1 κιλό σπορέλαιο σε ανοιχτό σκεύος στην φωτιά να κάψει πολύ.
Χωρίζουμε την φουσκωμένη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και με λαδωμένα χέρια πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα από τις δυο παλάμες να γίνει ένας δίσκος και τον βάζουμε στο καμένο λάδι και προσέχουμε να μην μαυρίσει πολύ ισα ισα να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα μπαλάκια.
Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Έχουμε ψιλοβρασει αρκετή φρέσκια τριμμένη ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη.
Σε κάθε ένα ετοιμο τηγανοψωμο βάζουμε αρκετή σάλτσα ντομάτα , φρεσκοτριμενη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.

από την Τερψιχόρη

  • 180'
  • 6

Υλικά

  • ΓΙΑ 30 ΠΙΤΤΑΚΙΑ.

    1κιλο αλεύρι
    100γρ ξερή μαγιά
    30γρ. αλάτι Ιμαλαιων
    30γρ.ζαχαρη
    2 αυγά
    200γρ γάλα ζεστό
  • 180'
  • 6