Κοτόπουλο με μπάμιες

Δώστε λίγο ενδιαφέρον και γεύση σ’ αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό προσθέτοντας κομμάτια κοτόπουλου σοταρισμένο αρκετά σε σιγανή φωτιά για να μαλακώσει, με άφθονο ψιλοκομμένο πράσο.

Αφού καθαρίσουμε προσεκτικά τις μπάμιες για να μην ανοίξουν οι τρύπες που έχουν μέσα αυτό το κολλώδες ζουμί που αγαπάνε τα παιδιά κυρίως ,τις σοτάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι σε ένα πολύ ανοιχτό σκεύος χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.

Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε άφθονη τριμμένη ντομάτα ,μαϊντανό χονδροκομμένο ,πιπέρι μαύρο και κόκκινο ,ρίγανη ,τα σοταρισμένα κομματάκια κοτόπουλου - πράσου, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω στις μπάμιες. Κουνάμε μόνο την κατσαρόλα για ανακάτεμα. Δεν βάζουμε σπάτουλα ανακατέματος και καθόλου νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά. Κατά διαστήματα κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να μην κολλήσει. Όταν τελειώσει ο χρόνος βρασμού πρέπει να μείνει μόνο με το λαδάκι χωρίς άλλα ζουμιά. Αν όχι, τότε αφήνουμε λίγο ακόμα το σιγανό βρασμό.

Σερβίρεται και τρώγεται ζεστό. Αν όμως δεν τρώγεται,τότε................
να έχετε εφεδρικό και τον σπιτικό γύρο με ψιλά κομματάκια χοιρινού και μίγμα για γύρο του ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑ
Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

  • 45'
  • 9

Υλικά

  • - Μπάμιες
    - Κοτόπουλο
    - Πράσο
    - Τριμμένη ντομάτα
    - Μαϊντανός χονδροκομμένος
    - Μαύρο πιπέρι
    - Κόκκινο πιπέρι
    - Ρίγανη
    - Ελαιόλαδο
  • 45'
  • 9