Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

6 Κολοκυθάκια περασμένα από ρεντέ, ή καλύτερα το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε όταν κάναμε κολοκυθάκια γεμιστά.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα μπόλ λίγα - λίγα στραγγίζοντάς τα καλά με το χέρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε απαλά.
Σε ένα πιάτο απλωτό έχουμε τριμμένη φρυγανιά και πέρνουμε μπαλάκια από το μείγμα, γυρνάμε απαλά στην φρυγανιά και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αέρα 185οC για 30΄λεπτά.
Τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο για να σταθεροποιηθεί το σχήμα τους.

  • '

Υλικά

  • 6 κολοκυθάκια
    1 αυγό
    200γρ φέτα
    μαϊντανό
    δυόσμο
    1 φλυντζανακι καφέ ελαιόλαδο
    αλάτι
    μαύρο πιπέρι τριμμένο
    τριμμένη φρυγανιά
  • '