Καραμέλες βανίλιας

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα άλλο σκέυος λιώνουμε τη γλυκόζη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια και βράζουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο και την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε τη βράση του μίγματος μέχρι τους 116 - 117 βαθμούς Κελσίου. Κατόπιν, αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνες καραμέλες και τις τυλίγουμε με σελοφάν.

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

  • '
  • 6

Υλικά

  • - 500 γρ. κρέμα γάλακτος
    - 350 γρ. γλυκόζη
    - 380 γρ. ζάχαρη
    - 30 γρ. βούτυρο
    - 15 γρ. βανίλια
    - 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • '
  • 6