Γαριδομακαρονάδα

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες μία -μία .Κόβουμε με ένα ψαλιδάκι λεπτό, το κέλυφος κατά μήκος της ράχης .Μετά, από τη μια πλευρά, κόβουμε το κέλυφος σύριζα με τα πόδια και έτσι αφαιρείται το μισό κέλυφος μόνο. Αλατίζουμε ελαφρά.
Πλένουμε καλά το πράσο, φύλλο - φύλλο, και τις γλυκές πιπεριές και τα ψιλοκόβουμε όλα.
Βάζουμε το λάδι σε ένα ανοιχτό σκεύος να κάψει και σοτάρουμε το πράσο και τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει με λίγο αλάτι.
Μόλις μαραθούν λίγο, βάζουμε και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα αλλά σε χαμηλότερη φωτιά. Όταν οι γαρίδες αλλάξουν χρώμα ρίχνουμε το κρασί και το πιπέρι, σκεπάζουμε και περιμένουμε για 8-10 λεπτά .Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα, τις ντομάτες, το πετιμέζι και ολόκληρη την καυτερή πιπεριά και οι γαρίδες βράζουν για 10-15 λεπτά. 
Σε αυτό το διάστημα βράζουμε τα μακαρόνια,πετάμε το νερό που περισσεύει και με μια κουτάλα βάζουμε λίγη από την σάλτσα στα μακαρόνια να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε αμέσως και ρίχνουμε προαιρετικά λευκό τριμμένο τυρί στο πιάτο.

από την Τερψιχόρη

  • 40'
  • 13

Υλικά

  • Για 4 άτομα:

    - 20 γαρίδες κανονικού μεγέθους
    - ½ κούπας ελαιόλαδο
    - 1 μικρό πράσο
    - 1 πιπεριά πράσινη γλυκιά
    - 1 καυτερή πιπεριά
    - 1 κόκκινη πιπεριά
    - 1 κ.σ.πετιμέζι
    - Αλάτι
    - Πιπέρι μαύρο τριμμένο
    - 1 ποτήρι λευκό κρασί
    - 1 ποτήρι ψιλοκομμένα ντοματάκια
    - 1 ποτήρι χυμός ντομάτας
    - ½ κιλό σπαγγέτι
  • 40'
  • 13