Tυροπιττάκια Κουρού

Τα σχολεία άνοιξαν .Οι Μαμάδες είναι πλέον ελεύθερες να ασχοληθούν τα πρωινά και με άλλα πράγματα εκτός σπιτιού......Για να είμαστε όμως σίγουρες ότι στο σχολείο θα έχουν ένα υγιεινό σνακ προτείνω τα Tυροπιττάκια Κουρού ως την τέλεια λύση για παιδιά. Δεν λαδωνουν,δεν μπαγιατιαζουν ευκολα,ειναι μικρά οσο μπορεί ένα παιδί να φαει σε ένα διάλειμμα και το σπουδαιότερο δεν λερώνουν τα ρούχα.

Εκτέλεση.
Σε μια λεκάνη ζυγώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια σφιχτη ζυμη,την χωρίζουμε σε δυο μπαλάκια και αφού καλύψουμε με μεμβράνη τα βάζουμε στο ψυγείο οση ωρα θα ετοιμάζουμε την γέμιση.
Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο όχι που μεγάλο και ακτινωτά το χωρίζουμε σε 12 κομμάτια όπως χωρίζουμε την πίτσα σε τριγωνα.Στη μικρή πλευρά του τρίγωνου βαζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε ένα-ένα τρίγωνο σε ρολάκι.
Σε προθερμασμενο φούρνο 185 βαθμους-αερα ψήνουμε 30 λεπτά.
-Στο ταψιά στρώνουμε λαδόκολλα και πρώτα αλείφουμε με το αυγο χτυπημένο ολο μαζί με το πιρούνι και μετα αφήνουμε επανω σε κάθε ένα τυροπιττάκι βούτυρο οσο περίπου οσο δυο φουντούκια.
-Το βούτυρο το εχουμε έξω από το ψυγείο ,πρέπει να είναι μαλακο όχι λιωμένο.
-Μόλις τελειώσει το ψήσιμο αναποδογυρίζουμε τα πιττάκια για να μην λασπώσουν από την δικη τους υγρασία.
Αβραμίδου Τερψιχόρη

  • 60'
  • 12

Υλικά

  • Δοσολογία για 24 περίπου κομματικά.
    Ζυμη
    ¾ του κιλού αλεύρι μαλακό
    200 γρ.κρέμα γαλακτός
    100 γρ.ελαιόλαδο.
    1κ.σ.μπέικιν, 1κ.γ.αλάτι, 1κ.γ.ζάχαρη
    4 αυγά.
    Γεμιση
    1 αυγό.
    100 γρ,τυρί φέτα ή ανθότυρο.
    100 γρ,κασερι ή οτιδήποτε κίτρινο τυρί.
    Για την επάλυψη
    100 γρ. βούτυρο αγελάδος.
    1 αυγό.
  • 60'
  • 12