Ριζότο Με Πιπεριές Φλωρίνης

Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα λαχανικά και το αλάτι,σε σιγανή φωτιά για λίγο και τέλος το ρύζι.
Σβήνουμε με το κρασί σε 5 δόσεις-λίγο λίγο.
Σβήνουμε,πάλι σε δόσεις λίγο-λίγο,με το ζεστό νερό μέχρι να τελειώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όσο έχει ακόμα αρκετά υγρά σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την μισή παρμεζάνα.
Σερβίρουμε καυτό,με μαύρο πιπέρι και πασπαλίζουμε σε κάθε πιάτο λίγη παρμεζάνα.
Συνοδεύουμε με λευκό παγωμένο κρασί.

  • 50'
  • 8

Υλικά

  • 50γρ ελαιόλαδο
    50γρ φρέσκο βούτυρο
    4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμενες σε ροδέλες
    1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
    400 γρ ρύζι αρμποριο
    Αλάτι - πιπέρι.
    850 γρ ζεστό νερό
    150γρ παρμεζάνα τριμενη
  • 50'
  • 8