Ρεβύθια στο φούρνο

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε νερό που βράζει για τουλάχιστον μία ώρα.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε  600 γραμμάρια από τα ρεβίθια που βράσαμε, αλλά  και μία κούπα από το νερό που έβρασαν, στην άκρη.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες (από σακουλάκι ), αλέθουμε τη φρέσκια ντομάτα στο μούλτι.

Σε μια απλωτή κατσαρόλα (ή τηγάνι) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1 με 2 λεπτά.  Προσθέτουμε στη συνέχεια τις αποξηραμένες ντομάτες και τη φρέσκια ντομάτα.

Αλατίζουμε και ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το νερό που έχουμε στην άκρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση τα υλικά μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα πυρέξ ή αν η κατσαρόλα μας που χρησιμοποιήσαμε πριν μπαίνει στο φούρνο το αφήνουμε σε αυτή. Τρίβουμε τη φέτα από πάνω και ρίχνουμε και όσο θρούμπι και μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο από πάνω.
 
Ψήνουμε για 30 έως 40 λεπτά περίπου. 

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30''
  • 10

Υλικά

  • 600 γρ. ρεβύθια βρασμένα
    2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
    5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    50 γρ. λιαστές ντομάτες (όχι σε λάδι)
    1 ντομάτα φρέσκια
    120 γρ. φέτα
    1 κούπα νερό από τα ρεβύθια
    Αλάτι
    1 κουτ. του γλυκού Μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο Alfa Katsifa
    2  κουτ. του γλυκού θρούμπι Alfa Katsifa
  • 30''
  • 10