Πεϊνιρλί με τυριά και αβγό

από την Τερψιχόρη Αβραμιδου  http://ideart.design/category/Cuisine

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και την ζύμη που δημιουργήσαμε την αφήνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος τυλιγμένο με σακούλα ,σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και πλάθουμε 10 μπαλάκια
Ανοίγουμε 10 μικρά φύλλα και σχηματίζουμε τα Πεϊνιρλί πιέζοντας τα στις άκρες με τα δυο χέρια να γίνουν οβάλ.
Μοιράζουμε το μείγμα τυριών στις 10 βάρκες ζύμης.
Μεταφέρουμε τα πεϊνιρλί σε ταψί και ψήνουμε για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σπάμε 1 αβγό στο κέντρο του κάθε πεϊνιρλί .
Επιστρέφουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3λεπτά.
Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε πεϊνιρλί και τα σερβίρουμε ζεστά.

  • 200'
  • 7

Υλικά

  • 1κιλο αλεύρι
    100γρ ξερή μαγιά
    30γρ. αλάτι Ιμαλαιων
    30γρ.ζάχαρη
    2 αυγά
    200γρ γάλα ζεστό.
  • 200'
  • 7