Πανακότα

Βράζουμε την μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος , ζάχαρης και βανίλιας ενω τις υπόλοιπες ποσότητες τις χτυπάμε σαντιγί.
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε χλιαρό νερό και αφού τις στραγγίσουμε με το χέρι, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος- ζάχαρης- βανίλιας και ανακατεύουμε να ενοποιηθεί και αυτή στο μείγμα.
Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις και την σαντιγί .
Φορμάρουμε ατομικά και παγώνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με
-γλασο καραμέλας ή
-λιωμένη κουβερτούρα ή
-πολτό από φρούτα

Πίνουμε άσπρο παγωμένο σαμπανιζέ κρασί-Μοσχατο

  • 120'
  • 5

Υλικά

  • 1000γρ.κρέμα γαλακτος
    250γρ. ζάχαρη
    μια πρέζα αλάτι ΙΜΑΛΑΙΩΝ
    μια βανίλια ΚΑΤΣΙΦΑ
    4 φύλλα ζελατίνας
  • 120'
  • 5