Μπισκότα με βρώμη μέλι και ένα φρουτο

Πρώτα πολτοποιείτε το φρούτο
- Μετά, αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
- Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης μαζι με την σόδα,τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα
- ανακατεύετε το πολτοποιημένο φρούτο, το μέλι, το ελαιόλαδο
- προσθέτουμε σιγά-σιγά τη βρώμη και το χυμό πορτοκαλιού.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις παταμε να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο (Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και διακοσμείτε ανάλογα.

  • 60'
  • 9

Υλικά

  • Βρώμη 300γρ. (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε)
    1 ώριμη μπανάνα κανονικού μεγέθους ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο (ό,τι σας αρέσει καλύτερα)
    80γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)
    20γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
    μπορειτε να εμπλουτισετε ή με 150γρ. ξηρούς καρπούς ή 150γρ. ή chocholate chips ή τιποτα
    Χύμο από ένα μικρό πορτοκάλι
    1 βανίλια
    1 κουταλάκι σόδα
    1 κουταλάκι μπέικιν
    λίγη κανέλα
  • 60'
  • 9