ΜΗΛΟΠΙΤΑ Νηστίσιμη

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
Όλα αυτά σε κομματάκια τα στρώνουμε στο πυρέξ και ψήνουμε για 15λ.με τις πανω αντιστασεις .
Στην συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο και σκεπάζουμε τα μήλα με τον χυλό του κέικ.
Ξαναφουρνιζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λ.σε αέρα 185 C . Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί καθαρό στρωμενο με λαδόκολλα.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΗΛΑ
Ψήνουμε για 30 λ.σε αέρα 185 C και μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε εν ταψί καθαροί στρωμένο με λαδόκολλα.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
 

  • 60'
  • 13

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
    4 μεγάλα κόκκινα μήλα μια μπανάνα,ένα αχλάδι και δυο πορτοκάλια
    2 κσ.κανέλα σκόνη
    100γρ.ζάχαρη
    1/4 κγ γαρίφαλο τριμμένο
    μια πρέζα βανίλια σκόνη

    ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΗΛΑ
    380γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    150γρ.σησαμέλαιο
    50γρ.γάλα καρυδας
    100γρ.χυμό πορτοκαλι
    200γρ.ζάχαρη
    1κγ. αλάτι ΙΜΑΛΑΙΩΝ
    μια βανίλια.
    γαρίφαλο τριμμένο και κανέλα σκόνη από μια πρέζα
  • 60'
  • 13