Καραμέλες σοκολάτας

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος.Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε τη γλυκόζη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα (Προσέχουμε να μην καεί και μαυρίσει).
Κατόπιν, προσθέτουμε το βούτυρο, την καυτή κρέμα γάλακτος και, ανακατεύοντας συνέχεια, βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Συνεχίζουμε με το βράσιμο μέχρι τους 116 βαθμούς Κελσίου και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια 2 x 2 x 2.

από την Τερψιχόρη

  • '
  • 5

Υλικά

  • - 120 γρ. κουβερτούρα
    - 440 γρ. κρέμα γάλακτος
    - 280 γρ. γλυκόζη
    - 40 γρ. βούτυρο με αλάτι
    - 280 γρ. ζάχαρη
  • '
  • 5