Ιδιότροπο γλυκό από τριαντάφυλλα

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Είναι η εποχή που τα τριαντάφυλλα τρελαίνονται και ανθίζουν με μανία…
Είναι η εποχή που μπορούμε να κάνουμε ένα ιδιότροπο γλυκό από τριαντάφυλλα, εύκολο, αρωματικό και υπερβολικά γλυκό.
Συνοδεύει πάντα κάποιες άλλες λιγότερο γλυκές συνταγές , σπάνια σερβίρεται μονό του.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαζεύουμε τα τριαντάφυλλα το πρωί , τότε το άρωμά τους είναι έντονο.
Αφαιρούμε το άσπρο μέρος που βρίσκεται στη βάση του πέταλου τα πλένουμε και μετά τα ζυγίζουμε.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε
να βράσει έως γένει σφιχτό σιρόπι και τότε βάζουμε τα ροδοπέταλα το λεμόνι και την βανίλια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μαλακώσουν τα ροδοπέταλα

Δοκιμάζουμε το σιρόπι εάν έδεσε, με τον τρόπο που έχουμε ήδη υποδείξει παλαιοτέρα.
Το γλυκό γίνεται πολύ λίγο γι ‘αυτό και είναι πολύτιμο.

  • '
  • 4

Υλικά

  • 100 γρ. πέταλα τριαντάφυλλου
    520 γρ. ζάχαρη
    450 γρ. νερό
    Χυμό λεμονιού η ξινό
    Βανίλια.
  • '
  • 4