Γύρος με πρόβειο και χοιρινό

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα με το γιαούρτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά και τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε καλυμμένη με μία μεμβράνη.

Ετοιμάζουμε τη φρέσκια σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τα αφήνουμε και αυτά σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το γύρο

Παίρνουμε το πιο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το γύρο. Προσέχουμε να είναι πολύ ψιλοκομμένος.

Αφήνουμε να σοταριστεί καλά μέχρι να μην βγάζει άλλα υγρά και να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει έντονα. Θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέσο και αφήνουμε αλλά 10 λεπτά περίπου να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.

Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια

Αν χρησιμοποιήσουμε καρβελάκια από ψωμί κόβουμε τις άκρες από κάθε καρβέλι και αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα του ψωμιού για να δημιουργήσουμε το χώρο να προσθέσουμε τα υλικά μας, διαφορετικά χρησιμοποιούμε αραβικές πίτες αν θέλουμε.

Συνθέτουμε το γύρο μας

Παίρνουμε το κάθε ψωμάκι που έχουμε αδειάσει και βάζουμε λίγη από σάλτσα με το γιαούρτι (βγάζουμε από το ψυγείο), λίγη φρέσκια σαλάτα (βγάζουμε από το ψυγείο) και από το γύρο όσο θέλουμε.

Καταναλώνουμε καλύτερα ζεστό… σχεδόν καυτό! Γιατί ο σπιτικός γύρος σε λίγο που θα κρυώσει δεν θα είναι το ίδιο…

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 60''
  • 16

Υλικά

  • 4 καρβελάκια ψωμί που κόβουμε την άκρη τους ή 8 αραβικές πίτες
    500 γρ φιλέτο πρόβειο ψιλοκομμένο
    500 γρ πανσέτα ψιλοκομμένη
    Αλάτι
    2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    200 ml κόκκινο κρασί
    100 ml νερό
    1 κουτ. του γλυκού πιπέρι με κόλιανδρο Alfa Katsifa
    2 κουτ. του γλυκού θρούμπι  Alfa Katsifa
    2 κουτ. του γλυκού σουμάχ  Alfa Katsifa
    ½  κουτ. του γλυκού μουστάρδα πικάντικη

    Για τη σάλτσα με γιαούρτι
    4 κουτ. της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
    2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα πικάντικη

    Για τη φρέσκια σαλάτα
    30 ντοματίνια ψιλοκομμένα
    2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    3 κουτ. της σούπας φρέσκο βασιλικό και δυόσμο
    2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    Αλάτι
  • 60''
  • 16