Γλυκό Κεράσι

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε κοτσανάκια και κουκούτσια.
Βράζουμε για 5'(δυνατό βρασμό)την ζάχαρη με το νερό.Ρίχνουμε και κεράσια και αφήνουμε ακόμα 5' τον βρασμό.Σβήνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα για 24 ώρες. Την επόμενη λοιπόν βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζουμε έως ότου δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,το ξινό και την βανίλια.
Το μυστικό για να φουσκώσουν τα κεράσια και αποκτήσουν πάλι τον όγκο τους, είναι το λίκνισμα της κατσαρόλας κυκλικά και υπομονετικά, όσο το γλυκό κρυώνει.

  • '
  • 5

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια
    2 κιλά ζάχαρη
    1 κιλό νερο

    2 λεμόνια
    μια πρέζα βανίλια σκόνη ALFA KATSIFA
    μια πρέζα ξινό ALFA KATSIFA
  • '
  • 5