Fleur du caramel

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Η παρασκευή της καραμέλας είναι γενικά εύκολη .Όλη η η διαφορετικότητα της’’ fleur du caramel’’ βασίζεται στην παρασκευή της καραμέλας όπου ένα μέρος της θα ποτίσει το παντεσπάνι περίπου τα 150 γρ. , ένα μέρος της θα μπει στην κρέμα ζαχαροπλαστικής για να δώσει το άρωμα της αλλά και επί πλέον γλύκα που θα χρειαστεί ,και ένα μέρος της θα γίνει η καραμέλα της διακόσμησης που κάνει την spring with caramel 3D.
Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Σε ένα απλωτό κατσαρολακι βάζουμε την ζάχαρη με τρεις σταγόνες λεμόνι και 50 γρ. νερό να λιώσει και ανακατεύοντας παρακολουθούμε το χρώμα της να μην σκουρύνει πολύ να παραμείνει ξανθιά. Έχουμε δίπλα ένα ποτήρι νερό και ένα κουτάλι ώστε μόλις αρχίσει να σκουρύνει να προσθέτουμε νερό για να κατεβεί η θερμοκρασία αλλά να παραμένει παχύρευστη.
2/4 το αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα και απλώνουμε να γίνει μια επιφάνεια καραμέλας. Την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και την χρησιμοποιούμε για την διακόσμηση σπάζοντας την με το χέρι σε ομμάτια.
2/4 το ανακατεύουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/4 το χρησιμοποιούμε για να μουσκέψουμε το παντεσπάνι μαζί με 100γρ.κονιακ.
Η ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε ελαφρά το μασκαρπονε να μαλακώσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Όλο το μίγμα το ανακατεύουμε προσεκτικά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής/καραμέλα.
ΣΤΗΣΙΜΟ
Στρώνουμε σε μια ημισφαιρική σαλατιέρα σελοφάν και αρχίζουμε το στρώσιμο πρώτα με μια στρώση κρέμας και διαδοχικά παντεσπάνι-κρέμα αφήνοντας στο τέλος μια στρώση παντεσπάνι. Σφραγίζουμε με σελοφάν και αφήνουμε το σκεύος 6 ώρες στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε τούμπα και βγάζουμε το σελοφαν.
Διακοσμούμε.

  • 90'
  • 5

Υλικά

  • 700gr.ζάχαρη
    Ένα παντεσπάνι
    250 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
    250γρ. κρέμα γάλακτος
    250γρ .μασκαρπονε
  • 90'
  • 5