Τσουρέκι Πασχαλινό

Διαλύουμε τη μαγιά με τα 75 γρ νερό χλιαρό και τα 75 γρ. αλεύρι. Το μίγμα πρέπει να είναι σαν χυλός και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ, βάζουμε και το γάλα χλιαρό. Ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλί με το μαχαλεπι και κακουλέ.
Ανακατεύουμε όλα τα μίγματα, μαγιά-πορτοκάλι-αυγά/ζάχαρη και ρίχνουμε το αλεύρι φρεσκοκοσκινισμενο ζυμώνοντας. Αφού ζυμωθούν όλα, ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο λιωμένο χλιαρό ΟΧΙ καυτο και διπλώνουμε την ζύμη αντί να ζυμώνουμε.
Το ζυμάρι δεν πρέπει να κολάει στα χερια. Το αφήνουμε στην λεκάνη που ζυμώσαμε, βάζουμε την λεκάνη σε μια σακούλα και την δένουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό χώρο τυλιγμένο με μια κουβέρτα η μέσα σε κουτί ψυγείο-φελιζολ για δυο-τρεις ώρες να φουσκώσει.
Πλάθουμε με απαλές κινήσεις και με βούτυρο ,τις Πασχαλινές κουλούρες σε ταψιά με λαδόκολλα. Ξανασκεπάζουμε τα ταψιά με κάποιον τρόπο και αφήνουμε ακόμη μια ώρα να ξαναφουσκώσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια με κροκαδι .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 170 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα

  • 120'
  • 12

Υλικά

  • Για ενα Τσουρέκι:
    -75 γρ.Μαγια.
    -75 γρ.Νερο.
    -75 γρ.αλευρι.
    -50 γρ.Γαλα
    -200 γρ. Ζάχαρη.
    - 3 Αυγά.
    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
    -5 γρ. μαχαλεπι.
    -5 γρ. κακουλε.
    -75 γρ.Βούτυρο αγελαδινο.
    -75 γρ.Βούτυρο μαργαρινη.
    -550 γρ. αλεύρι μαλακο.
  • 120'
  • 12