Πουτίγκα

Χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους.Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη και τους κρόκους με τη άλλη μισή.Ενώνουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους και ρίχνουμε σιγά σιγά τα αμύγδαλα,τη φρυγανιά,τη σόδα και το κονιάκ.Ψήνουμε το μείγμα σε φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει όταν το βγάλουμε απο το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό.
Κρέμα: Ανακατεύουμε αλεύρι,κόρν φλάουερ,ζάχαρη,κρόκους και μισή κούπα γάλα.Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε βούτυρο και βανίλιες.Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατεύουμε με τη σαντιγύ.

από την Νικόλ......

  • 50''
  • 13

Υλικά

  • 6 αυγά
    1 ποτήρι αμύγδαλα τριμμένο
    1 ποτήρι φρυγανιά
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 βανίλια
    ½ κ.γ. σόδα
    ½ φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
    Πατισερί
    ½ κιλό γάλα
    3 κοφτές κ.σ. αλεύρι
    2 κοφτές κ.σ.κόρν φλάουερ
    ½ κούπα ζάχαρη
    3 κρόκους
    1 κ.γ.φρέσκο βούτυρο
    2 βανίλιες
    1-2 κουταλιές σαντιγύ
    Σιρόπι
    2 ποτήρια ζάχαρη
    1½ ποτήρια νερό
    χυμός μισού λεμονιού και φλούδα λεμονιού
     
  • 50''
  • 13