Μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικά

Σε μια κατσαρόλα με νερό γεμάτη, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά κατά 1 λεπτό λιγότερο.

Κρατάμε από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας 1 κούπα στην άκρη. Τα στραγγίζουμε, μόλις βράσουν και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά.

Στη χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας. Αυτό θα μας πάρει τουλάχιστον 5 λεπτά ίσως και περισσότερο μέχρι να σοταριστεί καλά το κρέας. Εν τω μεταξύ ρίχνουμε αλάτι και το λεμονοπίπερο.

Μόλις σοταριστεί το κρέας αμέσως προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον κύβο μυρωδικών. Σοτάρονται και αυτά περίπου 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί μας. Αφήνουμε, πάντα σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Θα εξατμιστεί σε περίπου 3 λεπτά και όταν πλέον δεν θα το μυρίζουμε καθόλου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας αλλά και το ψιλοκομμένο ντοματάκι.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας και όλα τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή μας.

Ρίχνουμε το νερό μας (προσέχουμε να μην ξεπεράσουμε το επίπεδο ασφαλείας της χύτρας μας!).
Κλείνουμε με προσοχή και ασφάλεια τη χύτρα μας.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός της χύτρας αμέσως χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά.

Βράζουμε 45 λεπτά και μόλις περάσει ο χρόνος αφήνουμε να βγει όλος ο ατμός και ανοίγουμε με ασφάλεια τη χύτρα μας.

Αφαιρούμε όλα τα μπαχαρικά από το φαγητό μας για να μην τα βρίσκουμε μετά όταν θα τρώμε.

Έχουμε ανοίξει τη χύτρα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μιας κουτάλας πιέζουμε τα κομμάτια του κρέατος να λιώσουν και να γίνουν μικρότερα.

Ρίχνουμε τη κούπα με το νερό από τα μακαρόνια που έβρασαν μέσα στη σάλτσα με το κρέας.

Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της χύτρας στην κατσαρόλα που έχουμε αφήσει τα ζυμαρικά μας.

Ανακατεύουμε καλά το φαγητό μας ώστε να ενσωματωθεί η σάλτσα με τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι!

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 90''
  • 15

Υλικά

  • 1 πακέτο (500γρ) ζυμαρικά λεμονιού (Strozzapreti al limone)
    1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρά κομμάτια
    5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    1 κύβο μυρωδικών βιολογικό
    Αλάτι
    1 κουτ. του γλυκού λεμονοπίπερο Alfa Katsifa
    1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας βιολογικό
    1 συσκευασία ντοματάκι  ψιλοκομμένο βιολογικό
    100 ml ροζέ κρασί
    2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
    2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
    ½ κουτ. του γλυκού κόκκους μπαχάρι Alfa Katsifa
    ½  κουτ. του γλυκού καρφάκια γαρύφαλλο Alfa Katsifa
    Ξύσμα από 1 λεμόνι
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    Ξύσμα από 1 μανταρίνι
    1 ποτήρι νερό
  • 90''
  • 15