Κολοκυθοανθοί pané

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Πώς να αντισταθείς όταν βλέπεις στον κήπο σου τόσα πολλά και λαχταριστά άνθη κολοκύθας? Μόλις τα δεις, αμέσως σου έρχεται η επιθυμία να τα μετατρέψεις σε έναν λαχταριστό μεζέ…..
(Σίγουρα και στις λαϊκές αγορές, κάποιοι πωλούν φρεσκοκομμένα άνθη κολοκυθιάς).

Η προετοιμασία είναι εύκολη και γρήγορη.

Πλένουμε απαλά και καθαρίζουμε τους άνθους και βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο μέσον τους.
Έχουμε κάψει λάδι αρκετό σε ένα τηγάνι και σε κουρκούτι(μίγμα αλευριού-σουρωτής)βουτάμε ένα ένα τους γεμιστούς άνθούς και αμέσως στο καυτό λάδι.
Το άνθος σε συνδυασμό με το κουρκούτι και τα τυριά ,πλέκουν μια λεπτή και ιδιαίτερη γεύση .
Ροζέ αρωματικό και παγωμένο κρασί κουμπώνει και ολοκληρώνει αυτήν την ιδιαίτερη γεύση του άνθους κολοκυθιάς γεμιστό με μίγμα τυριών.

  • '

Υλικά

  • Για 15 άνθους αναμιγνύουμε

    -100γρ.φετα
    -2κς.ελιολαδο
    -5κς.τρυμενη φρυγανιά
    -Άνηθο ψιλοκομμένο
    -100γρ.κρεμα γάλακτος
    -100γρ.τυρι κρέμα.
    -2 αυγά.
  • '