Κέικ καρότου

 Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Εκτέλεση για το μίγμα καρότων

Κάνουμε ξανθιά καραμέλα την ζάχαρη και το λεμόνι σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά και βάζουμε τα καρότα τριμμένα να μαλακώσουν χαμηλώνοντας την φωτιά για 10 λεπτά . Μόλις σβήσουμε την φωτιά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε στην άκρη το μίγμα καρότων.

Εκτέλεση για το κέικ.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη.
Σε ένα άλλο δοχείο ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε 4-5 λεπτά. Στο τέλος ανακατεύουμε με το χέρι και τα 2/3 από το μίγμα καρότα.
Με κυκλικές και απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε και την μαρέγκα.
Σε δυο μικρά ταψάκια στρώνουμε λαδόκολλα και μοιράζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 185 βαθμους αέρα για 30 λεπτά.

Εκτέλεση για την γέμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί .
Γεμίζουμε την άλλη μέρα ,το μισό μίγμα στην μέση και το άλλο μισό από επάνω
Πριν απλώσουμε την γέμιση στρώνουμε τα 1/3 από το μίγμα καρότα αφού το έχουμε κάνει κρέμα αλοιφή με ένα ραβδομπλεντερ και έχουμε προσθέσει 5κ.σ.σιροπι και 5κ.σ κονιάκ..

Διακοσμούμε με ψιλό καρυδάκι.

  • 180'
  • 14

Υλικά

  •  Μίγμα καρότων:
    1κιλο καρότα
    100γρ.ζαχαρι,κανέλα,γαρύφαλο,βανίλια,αλατι,ξινό
    100γρ.βουτυρο

    Κέικ:
    6αυγα
    200γρ ζάχαρη
    1κ.σ. κανέλα
    1/2κ.σ.γαρίφαλο
    μια πρέζα βανίλια
    μια πρέζα αλάτι
    δυο σταγόνες λεμονι
    150γρ.σπορελαιο
    100γρ. γαλα
    200γρ.αλευρι που φουσκώνει μόνο του

    Για την γέμιση:
    500γρ.μασκαρπονε
    1ποτηρι άχνη
    150γρ βούτυρο
  • 180'
  • 14