Καρυδόπαστο με Σοκολάτα

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Εκτέλεση και ψήσιμο
Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μαρέγκα με την ζάχαρη
Χτυπάμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος με μια μαριζ ενοποιούμε τα δυο μίγματα με ελαφριές κυκλικές κινήσεις .
Σε ταψάκι βουτυρωμένο, αδειάζουμε όλο το υλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 45' περίπου στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι
βράζουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνουμε στα μικροκύματα την σοκολάτα με το βούτυρο και αραιώνουμε με το λίγο σιρόπι.Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Μολις ολοκληρωθεί το ψήσιμο,βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Δυο ώρες περίπου αργότερα ρίχνουμε και το μείγμα σοκολάτας.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με μεγάλα κομμάτια καρύδι και μία μπάλα παγωτό κρέμα

  • 180'
  • 13

Υλικά

  • 8 αυγά
    3 φλιτζάνια φρυγανιά
    1 φλιτζάνι ζάχαρη
    1 φλιτζάνι καρύδια σε σκόνη
    1 φλιτζάνι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1 κσ. μπεικιν
    1 κσ.κανέλα σε σκόνη
    1/4 κσ.γαρίφαλο σε σκόνη

    Για το σιρόπι
    3 φλιτζάνια ζάχαρη
    3 φλιτζάνια νερό
    ένα μεγάλο λεμόνι(ξύσμα και χυμό)
    λίγη βανίλια σκόνη

    Για την επικάλυψη σοκολάτας
    150γρ.κουβερτούρα
    50γρ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
    και ένα φλιτζανάκι του καφέ από το σιρόπι μας
  • 180'
  • 13