HALLOWEEN PIE

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Για την γέμιση…. σε ένα ανοιχτό σκεύος καίμε το βούτυρο με την ζάχαρη και πριν καραμελώσει ρίχνουμε το κολοκύθι στυμμένο καλά, χωρίς πολλά υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή μαρμελάδα. Βάζουμε τα μυρωδικά, την κρέμα γάλακτος, το αυγό και τα τριμμένα καρύδια ενώ το αλεύρι το κοσκινίζουμε σιγά σιγά για να μην κάνει σβόλους

Σε ένα ταψάκι 25εκ.περιπου διάμετρο, απλώνουμε την ζύμη τάρτας και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε κάθε σημείο. Την αλείφουμε με αρκετό λιωμένο φρέσκο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη. Ρίχνουμε και όλη την γέμιση και ψήνουμε σε 180 Βαθμούς Κελσίου για 40’.(μεσαία σκάλα)
Την κόβουμε αφού έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί, γαρνίροντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια η Σαντιγύ. Πασπαλίζουμε κανέλα και γαρύφαλλο.

Η διακόσμηση μπορεί να γίνει με σοκολάτα.

  • 120'
  • 10

Υλικά

  • 1 κιλό τριμμένη κολοκύθα
    ½ κιλό ζάχαρη
    100γρ φρέσκο βούτυρο
    200γρ.κρεμα γάλακτος
    1 αυγό
    1 κς κανέλα σκονη
    1/4 κς γαρύφαλλο σκονη
    5κς τριμμένα καρύδια
    5κς αλεύρι.
    ½ κιλό ζύμη τάρτας.
  • 120'
  • 10