Αρακάς με λαχανικά

Πριν ξεκινήσουμε το φαγητό μας πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε και να ψιλοκόψουμε όλα μας τα λαχανικά.

Άρα, με προσοχή πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε κυβάκια αλλά και τα φύλλα της και πλένουμε και κόβουμε σε κυβάκια και τις πιπεριές μας.

Ξεπαγώνουμε, φυσικά και τον αρακά μας.

Σε μια απλωτή και αντικολλητική κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι αντικολλητικό αν έχετε) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό τα πράσα, τις πιπεριές και τη σελινόριζα. Αφήνουμε να μαραθούν περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά μας και ρίχνουμε το νεράκι μας, το αλάτι και το μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο.

Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και βράζουμε περίπου 30 λεπτά (ελέγχουμε αν χρειαστεί λίγο νεράκι το βλέπουμε).

Στο τέλος, 5 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου, το ροζ πιπέρι και το χυμό λεμονιού.

Απολαμβάνουμε το φαγάκι μας ζεστό!

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30'
  • 11

Υλικά

  • 450 γρ. αρακάς κατεψυγμένος βιολογικός
    5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
    1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
    4-5 κλαδάκια σέλινου (τα φύλλα) ψιλοκομμένα
    2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε κυβάκια
    1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κυβάκια
    Αλάτι
    ½ ποτήρι περίπου νερό
    1 κουτ. του γλυκού μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο Alfa Katsifa
    2 κουτ. του γλυκού ροζ πιπέρι Alfa Katsifa
    1 λεμόνι το χυμό του
  • 30'
  • 11