Ζυμαρικά με φιλέτο κοτόπουλο

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ζυμαρικά

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και τον κύβο. Ενώ βράζει το νερό ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά 1 λεπτά λιγότερο.

Κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο και να τα προσθέσουμε μετά.

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο

Αφού καθαρίσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά ( η δικιά μου είναι αντικολλητική) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κοτόπουλο το οποίο έχουμε ψιλοκόψει, αλλά και το μπέικον. Τα σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε τη σκόνη του σκόρδου και τον αποξηραμένο βασιλικό.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και αμέσως προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που αφήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για να βράσει 1 λεπτό.

Ρίχνουμε το βούτυρο και το φρέσκο βασιλικό.

Ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας!

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 20''
  • 11

Υλικά

  • Για τα ζυμαρικά
    1 πακέτο (400 γρ) ζυμαρικά πέννες με έξτρα πρωτεΐνη
    ½ κύβο κοτόπουλο βιολογικό
    2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    Αλάτι

    Για το κοτόπουλο
    2  κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    450 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
    100 γρ μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά πράσινη κέρατο σε κύβους
    1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
    120 γρ ντοματίνια
    1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
    2 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελάδος
    1 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη Alfa Katsifa
    2 κουτ. του γλυκού βασιλικός αποξηραμένος Alfa Katsifa
    2-3 κουτ. της σούπας βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 20''
  • 11