Χταπόδι στη Σχάρα

από την Τερψιχόρη Αβραμιδου  http://ideart.design/category/Cuisine

Καθαρίζουμε το χταπόδι.
Σε μια κατσαρόλα και αρκετό νερό Βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσει αρκετά, τρίβουμε το χταπόδι με τα χέρια κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσουμε την εξωτερική σκούρα μεμβράνη
Βάζουμε το χταπόδι ξανά μια κατσαρόλα καλύπτοντας το με λευκό κρασί και πολύ λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή τη φωτιά. Όταν κρυώσει, κόβουμε τα πλοκάμια και το κεφάλι για να τα ψήσουμε.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο το χταπόδι και ψήνουμε να ροδίσει
Έχουμε έτοιμο το λαδολέμονο καλά χτυπημένο στο μπλέντερ
Περιχύνουμε το χταπόδι με αυτη τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑ.

  • 120'
  • 4

Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
    ελαιόλαδο για λάδωμα
    ½ κούπα ελαιόλαδο για τη σάλτσα
    Χυμό από 2 λεμόνια
    Ρίγανη φρέσκια ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑ.
  • 120'
  • 4