torta paradiso

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Στην Ιταλία είναι ένα αγαπημένο γλυκό και συχνά δώρο για πρόσκληση σε δείπνο.
Για τους Ιταλούς ,,είναι γλυκό, για εμάς τους Έλληνες είναι κέικ αφού οι Ιταλοί συμπαθούν τα ήπιας γλύκας επιδόρπια ενώ οι Έλληνες είναι συνηθισμένοι σε παρασκευάσματα ‘’ΠΟΙΟ ΓΛΥΚΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ’’
Η torta paradiso είναι μια λεπτή γεύση,ταιριαζει για ένα παιδικό πάρτι αλλά και για ένα αφρώδες κρασί μετά από ένα δείπνο μεγαλων. Φυσικά ταιριάζει πολύ και με καφέ η τσάι.
Είναι εύκολη στην εκτέλεση ,πάντα πετυχαίνει. Καλό είναι να ετοιμαστεί μια η δυο μέρες πριν το σερβίρισμα αλλά και φρέσκια είναι φανταστική.
Διατηρείται στο ψυγείο και 10 μέρες χωρίς να χάνει την μαγεία της ,είναι το γλυκό που όσο ποιο μπαγιάτικο είναι τόσο ποιο συγκροτημένα νόστιμο είναι.

Εκτέλεση για το κέικ.

Χωρίζουμε τα ασπράδια και με τα 100γρ.ζαχαρη κάνουμε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι ,το νισεστέ ,το μπέικιν και το αλάτι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 100γρ.ζαχαρη βάζουμε το λεμόνι(ξύσμα +χυμό)και σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι , νισεστέ , μπέικιν ,αλάτι.
Στο τελος ενοποιουμε με απαλες κινησεις και την μαρεγκα.
Στον πατο της φορμας εχουμε τοποθετησει λαδοκολα και αδιαζουμε το τελικο μιγμα.
Σε προθερμασμενο φουρνο 170 B.C.ψηνουμε για 35’ στην μεσαια σκαλα του φουρνου.
Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και το χωρίζουμε οριζόντια σε δυο μέρη.
Στρώνουμε την κρέμα στην μέση μόνο. Στο τέλος πασπαλίζουμε μόνο με ζάχαρη άχνη.

  • 70'
  • 12

Υλικά

  • για το κέικ για ένα ταψάκι διαμέτρου max 25εκ.

    100 γρ .αλεύρι
    100 γρ. άνθος(νισεστε)
    100+100γρ ζάχαρη
    4 αυγά.
    Ένα λεμόνι ξύσμα και μισό χυμό.
    Μια πρέζα αλάτι
    Μια βανίλια
    200γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου(αλοιφή).
    3γρ.μπεικιν.

    για την κρέμα.

    100 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου(αλοιφή)
    100γρ.αχνη ζαχαρη
    200 τυρί μασκαρπονε.
    Απλώς τα ανακατεύουμε καλά.
  • 70'
  • 12