Ριζότο Θαλασσινών

από την Τερψιχόρη Αβραμιδου  http://ideart.design/category/Cuisine

Σε ένα σκεύος σοτάρουμε με 50γρ ελαιόλαδο τα θαλασσινά και το αλάτι, σε σιγανή φωτιά για λίγο και σβήνουμε με 1 ποτήρι άσπρο κρασί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.

Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε με 50γρ ελαιόλαδο το πράσο με το ρύζι και αλάτι , σε σιγανή φωτιά για λίγο και σβήνουμε με 1 ποτήρι άσπρο κρασί αλλά σε 5 δόσεις-λίγο λίγο.
Σβήνουμε, πάλι σε δόσεις λίγο-λίγο, με το ζεστό νερό/κύβο λαχανικών μέχρι αυτό να τελειώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
Βάζουμε τέλος, όσο έχει ακόμα αρκετά υγρά, τα βρασμένα θαλασσινά μαζί με το βούτυρο και την τριμμένη την παρμεζάνα με ελαφρύ ανακάτεμα και σβήνουμε την φωτιά.

Σερβίρουμε καυτό, με μαύρο πιπέρι και πασπαλίζουμε σε κάθε πιάτο λίγη παρμεζάνα.
Συνοδεύουμε με λευκό παγωμένο κρασί.

  • 50'
  • 12

Υλικά

  • Για 4-6 ατομα

    50γρ + 50γρ ελαιόλαδο
    50γρ φρέσκο βούτυρο
    4 καλαμαράκια ροδέλες.4 γαρίδες χωρίς το κέλυφος,10 μύδια, ένα μεγάλο πλοκάμι χταπόδι
    1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
    1+1 ποτήρι άσπρο κρασί
    400 γρ ρύζι αρμπόριο
    Αλάτι-πιπέρι.
    850 γρ ζεστό νερό με ένα κύβο λαχανικών
    150γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 50'
  • 12