Μαρμελάδα ακτινίδιο με φυσική βανίλια

Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε τα ακτινίδια και τα δύο είδη ζάχαρης.

Τα αφήνουμε αν μπορούμε ολόκληρο το βράδυ σκεπασμένα στην κατσαρόλα μας, αλλιώς τουλάχιστον μία με δύο ώρες (με αυτόν τον τρόπο γλυτώνουμε από την πολλή ώρα βράσιμο και έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα σε χαμηλότερη θερμοκρασία).

Μόλις πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά η μαρμελάδα μας με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε (όχι εντελώς, εγώ προτιμώ να υπάρχουν κάποια κομμάτια φρούτου) και αφήνουμε να αρχίσει ο βρασμός.

Ξαφρίζουμε πάντα πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φυσική βανίλια, ανοίγοντας τον κάθε λοβό στη μέση και βγάζοντας τα σποράκια με ένα μαχαίρι, αλλά ρίχνουμε και ολόκληρο το κάθε λοβό μέσα στη μαρμελάδα.

Προσθέτουμε και το φύλλο αρμπαρόριζας.

Αφήνουμε να βράσει με μέτρια φωτιά. Σε 20 λεπτά  περίπου που σχεδόν έχει δέσει η μαρμελάδα μας.

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια που έχουμε με την καυτή σχεδόν μαρμελάδα. Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Τα φυλάμε σε δροσερό μέρος. Μόλις τα ανοίξουμε όμως στο ψυγείο.

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30''
  • 5

Υλικά

  • 2 κιλά ακτινίδια καθαρισμένα  
    1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
    250 γρ. μαύρη ζάχαρη υγρή
    2 λοβοί βανίλια φυσική Alfa Katsifa
    1 φύλλο αρμπαρόριζα
  • 30''
  • 5