Μακαρονόπιτα με μανούρι και δυόσμο

Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια σε άφθονο νερό αλατισμένο που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους, αλλά κατά 2 λεπτά λιγότερο. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός ή αν θέλετε και με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα.

Προσθέτουμε το δυόσμο και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο με τον τρίφτη.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το μπέικιν και όλα τα τυριά μας. Το ανθότυρο που τρίβουμε με τα χέρια μας, το μανούρι που ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι και το κασέρι που τρίψαμε στο χοντρό τρίφτη.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκατοστά και απλώνουμε το πρώτο χειροποίητη φύλλο. Το λαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο. Τα φύλλα καλό είναι να είναι μεγαλύτερα από το ταψί και να κάνουμε και ένα κόθρο γύρω γύρω.

Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα με τα μακαρόνια που ετοιμάσαμε.

Γυρίζουμε τα φύλλα γύρω γύρω σε κόθρο αφού τα λαδώσουμε λίγο για να ξεροψηθεί το φύλλο.

Για την επικάλυψη χτυπάμε ένα αυγό μαζί με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.

Καλύπτουμε στη συνέχεια όλη την επιφάνεια με το τριμμένο κασέρι ώστε να καλυφθούν εντελώς τα μακαρόνια μας. Τρίβουμε και το μοσχοκάρυδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας μας καλά. 

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 40''
  • 12

Υλικά

  • 2 φύλλα χειροποίητα
    500 γρ μακαρόνια
    250 γρ ανθότυρο
    300 γρ μανούρι
    100 γρ κασέρι τριμμένο
    5 αυγά
    3 κούπες γάλα φρέσκο
    2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουτ. του γλυκού δυόσμος Alfa Katsifa
    Λίγο μοσχοκάρυδο Alfa Katsifa
    Λίγο ελαιόλαδο

    Για την επικάλυψη
    ½ κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    1 αυγό
    250 γρ κασέρι τριμμένο
    Λίγο μοσχοκάρυδο Alfa Katsifa
  • 40''
  • 12