Λαχανικά στον φούρνο au gratin

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Ακόμα μια ιδέα για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα κατά την διάρκεια της Νηστείας,που είναι όμως ενδεδειγμένο και για ανθρώπους που επιλεγούν να βγάλουν από την διατροφή τους ότι ζωικό βρώσιμο υπάρχει,θέλουν όμως να διατηρήσουν την γευστική ικανοποίηση.

Ένα μπρόκολο κομμένο σε μικρά κλωναράκια μια κόκκινη,μια πράσινη πιπεριά και ένα κόκκινο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες,ένα πράσο ψιλοκομμένο, δυο μεγάλες πατάτες κομμενες,10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι.
Μισοτιγανιζουμε τις πατάτες με μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα άλλα λαχανικά στο σκεύος που τηγανίζουμε και όλα μαζί τα ανακατεύουμε κυκλικά για λίγη ώρα να βγάλουν τα αρώματα τους χωρίς όμως να μαραθούν .
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι.
Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος .
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ραβδομπλεντερ λίγη κάπαρη,καρύδια και λίγο σκόρδο,με μια κουτάλια αλεύρι και 50γρ.νερό.Στην συνέχεια ανακατεύουμε και 200γρ. φυτική κρέμα γάλακτος.Το μείγμα το περιχύνουμε επάνω στα λαχανικά.
(Η φυτική κρέμα γάλακτος έχει μια γλυκιά γεύση την οποία θα εξουδετερωσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό με τον χυμό λεμονιού).
Ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο.
Αρωματίζουμε με φρέσκο δυόσμο.
Τα μυρωδικά που θα επιλέξουμε, είναι αυτά που θα δώσουν την ταυτότητα στην γεύση ........................... ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑΣ είναι η πρώτη επιλογή μας.
ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑΣ για όλες τις προτιμήσεις, μπαχαρικά που απογειώνουν..............

  • '

Υλικά

  • Ένα μπρόκολο
    μία κόκκινη πιπεριά
    μια πράσινη πιπεριά
    ένα κόκκινο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
    ένα πράσο ψιλοκομμένο
    δυο μεγάλες πατάτες κομμενες
    10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
    χυμό από ένα λεμόνι
    λίγη κάπαρη
    λίγα καρύδια και
    λίγο σκόρδο
    μια κουτάλια αλεύρι
    200γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • '