Κεράσια με Γιαούρτι

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε κοτσανάκια και κουκούτσια.
Σιγοβράζουμε για 15' τα κεράσια με την ζάχαρη και 1/2 ποτήρι νερό, ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσουν στον πάτο. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυωσουν καλά.

Με ένα σύρμα και με απαλές κινήσεις ενοποιούμε το γιαούρτι με την κομπόστα κερασιού που έχει ήδη κρυώσει και μοιράζουμε σε 6 μπολάκια.
Γαρνίρουμε το κάθε μπολ με ένα καραμελωμένα κεράσι.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

  • 60'
  • 5

Υλικά

  • 1/2 κιλό κεράσια
    100γρ. ζάχαρη άχνη
    1/2 κιλό Γιαούρτι στραγγιστό.
    ένα ποτηράκι του λικέρ Κιρς
    6 καραμελωμένα κεράσια
  • 60'
  • 5