Γκρατέν με ζυμαρικά

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τον κύβο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία τους. Κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που  έχουμε πρώτα ψιλοκόψει σε πολύ δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει να σοταριστεί και αυτό για 2 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα φασολάκια (που κόβουμε στα 3 όσα είναι λίγο πιο μεγάλα) και το φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό που κόψαμε σε κυβάκια πρώτα αι σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα πιπεριού, ελάχιστο αλάτι και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο αφήνουμε λίγο να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα της κρέμας να δέσει.

Σε 5 λεπτά θα δούμε (ανακατεύοντας συνεχώς) ότι έχει δέσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε και λίγο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα.

Συνθέτουμε το φαγητό μας

Βουτυρώνουμε τη βάση από ένα πυρέξ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των λαχανικών με τα ζυμαρικά και το τριμμένο καπνιστό Μετσόβου και έπειτα ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ.

Απλώνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια τη μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια για περίπου 1 ώρα.

Το απολαμβάνουμε ζεστό!

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30''
  • 17

Υλικά

  • Για τα ζυμαρικά
    1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
    ½ κύβο κοτόπουλο βιολογικό
    Αλάτι
    2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    Νερό για το βράσιμο

    Για το μείγμα
    2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    200 γρ μανιτάρια λευκά
    300 γρ φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό
    450 γρ φασολάκια στρόγγυλα κατεψυγμένα βιολογικά
    1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
    1 κουτ. του γλυκού μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο Alfa Katsifa
    Αλάτι
    1 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελάδος
    150 γρ καπνιστό τυρί Μετσόβου τριμμένο

    Για τη μπεσαμέλ
    500 ml γάλα φρέσκο
    200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    3 αυγά
    3 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
    50 γρ βούτυρο αγελάδος
    Λίγο  μοσχοκάρυδο Alfa Katsifa

    Επικάλυψη
    100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 30''
  • 17