Crème au caramel

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Εύκολο-οικονομικό-εντυπωσιακό

Προετοιμασία :1 ώρα
Φούρνος :180 Βαθμοί Κελσίου
Ψήσιμο :40’ σε Μπεν Μαρί
(βάζουμε νερό μέσα σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μπολ με τη κρέμα.

Εκτέλεση:
Bάζουμε τα 100gr. ζάχαρη για την καραμέλα σε ένα κατσαρολάκι και την καίμε σε μέτρια φωτιά να γίνει καραμέλα, ανοιχτό καφέ χρώμα και την μοιράζουμε στα μπολάκια .
Στο ίδιο κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα 4 αυγά και την βανίλια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βρασμένο γάλα.
Το τελικό μίγμα το μοιράζουμε στα 5 μπολάκια και ψήνουμε.

Σερβίρουμε αφού κρυώσει και μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.

Ένα αφρώδες κρασί η ένας πικρός καφές ανάλογα με την ώρα της ημέρας, ταιριάζουν απόλυτα με την γεύση της Crème au caramel.

Είναι το τέλειο γλυκό για το τελείωμα ενός γεύματος η δείπνου.

  • 120'
  • 5

Υλικά

  • Για 5 μπολάκια
    -500gr.γάλα
    -150gr.ζάχαρη
    -4 αυγά
    -5gr.βανίλια
    -100gr. Ζάχαρη για την καραμέλα
  • 120'
  • 5